Ibland behöver man gå vilse för att hitta rätt.

Det finns en stig i skogen. Den slingrar sig mellan urgamla knotiga olivträd, doftande mörkgröna cederträd, nyss utslagna björkar och höga kakaoträd. Du kan gå på den stigen. Du följer bara paljetterna och pärlorna som du ser på marken. Snart kommer du att höra toner, då kan du vara säker på att du är på rätt väg. Det är toner som är ljusa och lätta, som slingrar och virvlar i luften. Efter ett tag hörs även djupa och mörka toner, toner som vibrerar och mullrar i jorden.

Följ tonerna så kommer du snart till en glänta. Här finns en hydda. Solen lyser starkt. Mellan två träd hänger färgglada sjalar och klänningar på tork. Blåa, röda, orange, gula. Siden, sammet, fransar, mynt.

Från hyddan hör du sång. Fyra stämmor. I harmoniskt samspel med varandra, lekfullt sökande. Du hör trummor och tamburiner, strängar och små små cymbaler och – vad är det där? Du vet inte riktigt var du är. Sången är på arabiska men på marken ser du kantareller. Men nu då? En nordisk visa! Och då faller din blick på en karibisk kaffekittel. Det luktar så gott. Du står där och lyssnar. Drar in dofterna av skogen, av marken, av kaffet.

Plötsligt öppnas dörren till hyddan. Det finns en hel värld där inne. Stig in!

Kiriaki Christoforidis

Ingrid Brännström

är frilansande rytmik- och sångpedagog utbildad vid Göteborgs Musikhögskola. Hon arbetar också som sångpedagog för sångarna på Världsmusiklinjen vid samma skola, numera Högskolan för scen och musik.

Ingrid är även medlem i Musikteater Markatta och Sångensemblen Amanda.

Sanna Källman

är frilansande rytmikpedagog och cellist utbildad vid Göteborgs Musikhögskola. Hon har också under ett flertal resor till Haiti studerat den speciella sång- och danstraditionen som finns där.

Sanna är även medlem i Musikteater Markatta och Sångensemblen Amanda.

Anna Ottertun

är utbildad i sång och rörelse vid Göteborgs Musikhögskola och Det Jyske Konservatorie i Danmark. Anna har specialiserat sig på orientalisk musiktradition. Under 15 års tid var hon sångerska och slagverkare i den svensk-irakiska folkmusikgruppen Sumer, under ledning av Talal Ismail.

Anna arbetar även med sångimprovisation och performance.

Maria Stellas

är sångerska i den grekiska rebetikatraditionen bl.a. utbildad vid Göteborgs Musikhögskola. Hon är medlem i Ale Möller Band, Cabaret Oriental och Pireus.

Maria har även under lång tid ägnat sig åt orientalisk dans.