Tussa Lulla

Tetra ger en familjeföreställning för de allra minsta (0-5 år) och deras föräldrar och syskon.

En föreställning där ni kan vara med och sjunga enkla fraser tillsammans med oss, titta och lyssna på klockor som plingar, kanske hålla i ett gosedjur, eller känna en fjäder som mjukt drar förbi…


Att trösta och vyssa våra barn med sång är något vi människor har gjort i alla tider, på alla platser, i alla kulturer. Det är något vi delar. Sången är en källa till tröst och glädje både för den som sjunger och den som lyssnar. Den bygger gemenskap och skapar liv och glädje, goda minnen och ett språk. Det spelar inte någon roll vilka sånger du sjunger, eller hur du låter. Det är intentionen som spelar roll.

Att vaggas, gungas, sjungas
Att lyssna, nynna, dansa
Att nå in i oss själva och att nå fram till varandra.


Transit

Övergång – på olika plan är vi ständigt på väg från det kända in i det okända. Vi har våra drömmar och musiken till hjälp. Vad är det för ny värld vi har kommit till? Hur skapar vi den tillsammans? Vår samtid är full av utmaningar. Det finns många frågor, men inte lika många svar. Vi behöver mötas på nya sätt. Transit är en musikföreställning som bjuder in till möjligheten att känna sig hemma i det främmande, och vilse i det välkända. I Transit framför Tetra nutida folkmusik skriven av fyra olika kompositörer och texterna är bland andra skrivna av en ung lovande poet från Irak, som nu skapar sig ett nytt liv i Sverige. Kom, låt oss gå vilse tillsammans!


Regi: Svante Grogarn


Kompositörer:
Line Tjørnhøj
Ale Möller
Sten Källman
Mats Edén

Texter:
Hanna Ekeroth
Rasha Al­Qasem
Svante Grogarn
Ingela Svenson


Tröst!

Vaggvisor och tröstesånger från vida världen

Liten som stor, var vi än bor i vår värld så består livets vandring av berg och dalar, glädje och sorg. TETRA har sökt upp vaggvisor och andra sånger till tröst från hela världen.


Att trösta våra barn och varandra med sång är något vi människor gjort i alla tider och alla kulturer. Det är något vi delar. Läs mer om tröstföreställningen här.


Manus idé: TETRA

Regi: Svante Grogarn

Kostym: Nonno Nordqvist


I samarbete med Annika Broman, Sensus


Tetra fick Svenska Kyrkans Kulturstipendium 2010.

Halli hallå

En sångresa runt vår klot

Skol- och familjeföreställning


”Tänk alla människor på jorden – vad gör de allihop? Någon spelar fotboll, en annan hoppar hage. Någon kräks medan några andra pussas! Och där, lyssna! Det är någon som sjunger… ”


Tetra reser, leker och dansar med sina röster i världens sångtraditioner med trummor, stämmor, improvisation och dans. Kom, sjung och var med i TETRAs magiska och lekfulla musikvärld.


Halli Hallå, låt sången nå ända till… vadå?


I föreställningen har vi bakat in sånger från Sverige, Grekland, Irak, Palestina, Tjeckien, Haiti, Norge och Danmark. Till sångerna finns förberedelsematerial bl.a. i form av noter och CD. Vi erbjuder också workshop i olika former för personal och barngrupp.


Kaja & TETRA presenterar Midvintervaka

Kom in i värmen och fira ljuset i årets absolut mörkaste tid!

Grupperna TETRA och Kaja, i ett spännande samarbete, bjuder in till en Midvintervaka som får natten att vända mot dag. En föreställning för alla ljustörstande, frusna, frostbitna, värmesuktande, stretande decembersjälar!

Läs mer om föreställningen på www.midvintervaka.se


Kaja grupp

Östeuropeiska tongångar i botten med mustiga lager av filmisk konstmusik, svensk folkton, tango, fransk vals och improvisation. Kaja mutar in en unik plats på världsmusikkartan där tradition och invention samverkar.


Kajas hemsida: www.kajatrio.se


Camilla Åström: dragspel och sång, 
Livet Nord: fiol och sång
, Daniel Wejdin: kontrabas och sång

Konserter

TETRA ger konserter i många olika former och skräddarsyr gärna något som passar just ert evenemang, såsom invigningar, fester, festivaler, konferenser, jubiléer, bröllop, vaggvisor, fanfarer, små och stora kalas, m.m.

Här den kurdiska folkvisan "Lejle" framförd av TETRA 2010.

Workshops

TETRA har stor erfarenhet av att hålla workshops för sångare och körer, samt fortbildning för lärare i musik och dans, med utgångspunkt i vår breda repertoar.

Under 2017 drev Tetra projektet Mosaik med en 3:e och en 4:e klass på Västerbergsskolan i Mölndal, som resulterade i en konsert med barnen som medverkande, samt nio professionella musiker.


Stjärnstoft & sprängkraft - Under 2013 hade TETRA ett samarbete med ungdomskören "Arctic light" ifrån Norrbotten.